Sylvia heet je welkom!

Opleidingen

Behaalde diploma’s – certificaten - gevolgde cursussen

Physical trainer

De opleiding “Physical Trainer” is bestemd voor iedereen die fundamentele kennis wil opdoen om werkzaam te zijn in de fitness- en gezondheidssector.

Wanneer men met goed gevolg deze opleiding heeft afgerond, kan men zich ook als Fitness Instructor (EQF level 3) registreren bij EREPS (European Register of Exercise Professionals). De registratie in het EREPS register staat garant voor kwaliteit en professionaliteit en opent vele deuren in de sportsector.

EREPS wordt erkend door Europe Active (de Europese overkoepelende organisatie in Sport en Gezondheid).

Personal trainer

Naast het feit dat het één van de meest wereldwijd gerenommeerde opleidingen is en de nummer 1 Personal Trainer opleiding in Amerika, voldoet de NASM™ Essentials of Personal Training opleiding aan de Europese kwaliteitsnormen (EQF).

CPR /AID

Als Health Professional moet een Personal Trainer de nodige kennis en reflexen hebben om zijn cliënten te helpen, vooral in het geval van een cardiovasculair incident.

De eerste redder in de overlevingsketen speelt een cruciale rol. Volgens recent onderzoek wordt geschat dat het moment waarop de eerste hulpverlener aankomt op de plaats van een ongeval en in een zeer korte tijd zijn hulp overdraagt aan een professional die is uitgerust met een defibrillator daardoor de overlevingskansen van het slachtoffer van een hartstilstand verhoogt met 20%. Als niemand tussenbeide komt, zal deze echter niet meer dan 3% bedragen.

Suspension training

Ontworpen door een commando van de Amerikaanse marine die, tijdens een missie, op zoek was naar een manier om efficiënt te trainen zonder een fitness ter beschikking te hebben, werd de Suspension Trainer in 2005 op de markt gebracht en werd al snel erg populair bij fysieke - en personal trainers.

Deze manier van trainen werkt met het gewicht van het eigen lichaam, het is geschikt voor zowel beginners als atleten van hoog niveau.

Middels het inzetten van suspension training kan een Fysieke of Personal Trainer de fysieke en motorische kwaliteiten van de klant ontwikkelen. Te denken valt aan kracht, uithoudingsvermogen, evenwicht, core, gewrichtsstabilisatie, coördinatie, mobiliteit of zelfs explosiviteit tijdens de training van meer geavanceerde bewegingen.

Loded movement training

Deze trainingstool is een grote rubberen holle buis met een variabel gewicht die is uitgevonden door een Canadese sportcoach, Michol Dalcourt.

Geïnspireerd door de bewegingen van lokale houthakkers ontwikkelde hij een innovatieve trainingsmethode om het hele lichaam te trainen. Deze trainingsmethode is gebaseerd op 4 elementen: "integration, timing, three-dimensional en gravity-infused

De buis in kwestie is ongeveer één meter lang en is uitgerust met handgrepen voor verschillende grepen. Dit is een buitengewoon interessante tool waarmee u een vrijwel onbeperkt aantal functionele oefeningen kunt uitvoeren die tegelijkertijd effectief en fun zijn.

Senior population training

Talrijke studies tonen aan dat lichamelijke activiteit bij senioren het recept is voor “succesvol ouder worden” en vele voordelen heeft op het menselijk apparaat en functioneringssysteem. Het vermindert het risico en de impact van chronische ziekten, op valpartijen en letsel en kan zelfs de cognitieve werking en sociale interacties verbeteren.

Sport is een buitengewoon preventief geneesmiddel! De begeleiding van dit groeiende deel van de bevolking vereist speciale aandacht.

Life coach

Je carrière, je gezin, je sociale leven... Alles onder controle hebben én er plezier en voldoening uithalen; het is een kunst. Een kunst waar een gouden recept voor bestaat! De geheimen van het vak leren kennen én ze doorgeven aan anderen… dat doe je in de opleiding Life Coach.

Zelfvertrouwen ontwikkelen, inzicht verwerven in levenskeuzes, motivatie en inspiratie aanspreken, verandering creëren en groeien… dat zijn de sleutels tot succes.

Precision Nutrition Level 1

De beste Nutrition opleiding op de markt!

Beheers zowel de wetenschap over voeding als de kunst van het coachen met de Precision Nutrition Level 1 certificering.

Doeltreffende voedingscoaching - het ontbrekende puzzelstukje om uit te blinken in de fitness- en gezondheidssector.

Zonder goede voedingsvaardigheden is het buitengewoon moeilijk voor een coach om overtuigende resultaten te behalen met zijn klanten, wat op lange termijn een breuk in de relatie kan betekenen. In geval van herhaalde mislukkingen, kan de coach ook zijn motivatie en de passie voor zijn job verliezen en het risico lopen om het op te geven en de sector te verlaten.

Opleidingen aan het volgen

NLP

Neurolinguïstisch programmeren (NLP) is een methodiek voor training, coaching en communicatieverbetering. NLP werd ontwikkeld in de jaren zeventig van de twintigste eeuw.

Word jij ook deel van Team Sylvia?

Vraag een gratis intake gesprek aan
Contacteer ons